Ce bine ne-nţelegem noi doi

Nu ţipa la început. Nu ţipa deloc. Se încrunta destul de des, dar nu ţipa deloc. Şi apoi, cu o voce mieroasă, în timp ce se-aşeza la mine-n poală, nu ştiu de ce, că de-abia puteam eu să stau liniştit pe scaun fără să bâţâi piciorul, îmi spunea: ”Uite cum facem…”.

Sau zâmbea, dădea aprobator din cap şi cu tricoul meu bun! , ăla cu care eu ieşeam pe stradă şi cu care ea dormea, chiar dacă pijamalele ei erau destul de drăguţe, chiar şi alea pufoase cu ursuleţi, se ridica pe vârfuri şi întindea mâna după nu-ştiu-ce-pahar din dulap.

Şi stătea acolo. Stătea acolo câteva secunde, cu mâna pe pahar şi apoi întorcea capul uşor peste umăr. Arăta ridicol. Chiloţii-intraseră de tot în fund când s-a ridicat şi muşchii încordaţi şi statul pe vârfuri îi făceau carnea să tremure de la efort. Zâmbetul ei, sau mă rog, zâmbetul din capul ei era seducător, i se vedea fundul cam plat şi o sprânceană ridicată într-atât de sus de zici că voia s-o pitească sub breton.

Aş mai fi lăsat-o să se chinuie aşa, aşteptând un semn de la mine. Ca-n filmele care-i plac ei teribil, se aştepta s-o iau pe sus şi s-o trântesc pe patul nostru din dormitor. Poate şi pe masa din bucătărie, chiar dacă eu n-am forţă s-o ridic, dar e fantezia ei aşa că s-o lăsăm aşa.

Îi plac atât de mult filmele-asta siropoase, încât când ne mai pupăm, mă opreşte şi-mi spune: Uite melodia asta ar merge acum. Şi-i dă play pe youtube. O pregătise deja nebuna. Odată, când ne-am certat, i-am pus o melodie din desene animate, una dintr-aia care apare la poante. Să vezi atunci scandal şi mai mare. A început şi să plângă, că eu n-o respect. În fine.

Voia  să mă vadă cu topit, cu firul de salivă în colţul gurii, cum e scobitoarea la şmecheri. Îţi acord această victorie scumpo, zâmbesc în colţul gurii, şmechereşte, am văzut schema asta într-un film de-al tău, şi mergând cu spatele, cu paşi mărunţi că sunt firav, ies din cameră.

One thought on “Ce bine ne-nţelegem noi doi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *